Välkommen på AW med höstvinstema!

Hösten närmare sig med stormsteg och med den kommer mustiga grytor, långkok och härliga svamprätter. Men det är inte bara maten som förändras, även de krispiga vita och framförallt de säsongsberoende rosévinerna gör sorti för att lämna plats åt kraftiga, mustiga rödviner. Denna gång har vi plockat ut ett antal riktigt trevliga pavor att korka upp fredagen den 16/10, som alltid till förmånligt pris med extra rabatt för dig som är medlem. Bland annat bjuds det på drickmogen Barolo från 2005, en Vino Nobile di Montepulciano från 1993 och ett par magnumbuteljer av Yann Chaves omtalade Crozes-hermitage. Det är inte bara höstäpplena som är mogna, med andra ord. Ett extra trevligt tillskott denna gång blir att våra kära vänner på Delikatessboxen tar med sig några härliga ostar att åtnjuta med vinerna. Passa på att prata om dem om allt ni någonsin undrat om ost. Som vanligt finns även KVCC's vinexpertis på plats för att svara på alla frågor ni kan ha om vin & dryck. Vi ses snart på din vinkällare!

Fullständig dryckeslista: 

  • Barolo Ginestra Riserva 2005

  • Yann Chave Crozes Hermitage Le Rouvre 2013

  • Carpineto Vino Nobile di Montepulciano 1993

  • Erse Etna Bianco 2013

  • La Spinetta Langhe Nebbiolo 2012

  • La Spinetta Ca' di Pian Barbera d'Asti 2012

  • Haut Côtes de Beaune Sous Eguison 2013

Anmälan sker till tasting@kvcc.se.

Comment