Äntligen är det dags för ännu en After Work på din vinkällare i vasastan! Det sägs att Fredag den 13:e för med sig otur, men vad kan gå fel med Barolo, ruggigt god Syrah, Champagne och gott sällskap i en trevlig miljö? I vanlig ordning korkar vi upp speciellt utvalda godbitar ur det senaste släppet av små partier på Systembolaget. Denna gång bjuder dryckeslistan på len och ljuvlig årgångs-Champagne från odlaren Vincent Joudart, Barolo från Piemonte-legenden Paolo Scavino, mustig, klassisk och stram Bordeaux från Château d'Agassac, kraftfull och kryddig Syrah ifrån välkända Rust en Vrede i Stellenbosch som får sällskap av den förföriskt saftiga och ruggigt lättdruckna tolkningen av samma druva ifrån Andrew Murray i Santa Barbara.

Som vanligt kan vår dryckesansvarige inte heller hålla fingrarna i styr ifrån att varje gång köpa in piskande stram, knastertorr och mineralisk tysk Riesling och fruktig Cabernet Franc ifrån Chinon. För dig som inte kan motstå riktigt välgjord burgundisk Pinot Noir har vi tagit in några grymma flaskor Bourgogne Rouge ifrån Vosne-Romanée-baserade Anne Gros. 

Givetvis har vi också högklassik öl till försäljning.

Hjärtligt välkommen till oss på KVCC Fredag den 13! Ta med dig dina vänner och dela ett glas i värmen med oss i vinterkylan. Anmäl dig gärna på förhand till tasting@kvcc.se

Fullständig dryckeslista:

  • Paolo Scavino - Barolo 2010
  • Château d'Agassac - Haut-Médoc, Bordeaux 2009
  • Charles Joguet - Les Petites Roches,  Chinon 2009
  • Anne Gros - Bourgogne Rouge 2013
  • Rust en Vrede - Syrah, Stellenbosch 2012
  • Andrew Murray - Tous le Jours Syrah, Santa Ynez Valley 2014
  • Emrich-Schönleber - Monzlinger Halgans Riesling, Nahe 2014
  • Vincent Joudart - Special Club, Champagne 2008 

 

Comment