Öl är en av människans äldsta kompanjoner och har sedan agrikulturens uppkomst gått hand i hand med både kultur och civilisation på många håll i världen. Ändå är det idag mer på tapeten än någonsin, med en explosion av nystartade bryggerier, ölmässor och nya, spännande ölstilar. Överallt i världen ser vi hur seriöst producerat öl börjar gå mer och mer ifrån den lättdruckna, törstsläckande stilen och söker istället att på allvar konkurrera med vinet om rollen som seriös måltidsdryck. Men med så mycket öl att välja på kan det ibland kännas svårt att botanisera bland de ständigt växande öllistorna både på restauranger och i butiker. Vad utmärker egentligen en Brittisk ale? Måste IPA vara så besk? Och vad tusan är skillnaden mellan en trappist och ett klosteröl? Svar på dessa frågor och mycket därtill får ni på KVCC's Ölkurs!