ÖLETS VÄRLD

En dryckesresa i 10 glas! Följ med på en resa genom ölets värld! Under två timmar följer vi ölets utveckling i både tid och rum - från klassisk medeltidslager till modern IPA och Belgiska klosteröl. Under provningen kommer vi prata om ölets historia, dess olika tillverkningsprocesser och vad som har format världens ölkultur genom historiens tidevarv. Perfekt både för den inbitne ölnörden såväl för den som tror sig "inte tycka om öl".

Provningsledaren Malin Andersson har lång erfarenhet av hembryggning och är expert inom bryggteknik. Hennes liv kretsar kring akademisk forskning kring och om öl, ölhistoria och ölbryggning och skrev sin kandidatuppsats om kvinnor i bryggbranschen. Hon är en av våra mest uppskattade föreläsare och vi är ärade av att ha hennes expertis hos oss på KVCC!