Comment

Tequilaprovning 26 april kl 18

Keep Calm and drink more Tequila.

Tequila! Är det verkligen något att prova? Det har vi ju provat, många av oss i förstora mängder för snabbt. I unga år. Önskad effekt uppnåddes oftast men smaksensationerna uteblev lika sällan.

Men ack, som i så många sammanhang, det finns de bra och de som ska undvikas. Tequila har kommit att bli superhett de senaste 20 åren, världsstjärnor investerar i destillerier, allt flersmakentusiaster inkommer och efterfrågan och försäljning på hantverksmässigt framställda agavedestillat ökar ständigt. Flera Tequilasupporter blir vi också! Att vara ambassadör för ett destillat, som jag är i egenskap av Master of Tequila, är inte alltid enkelt – det går inte att vinna alla.

Ofta är det någon som har tillräckliga skäl att inte smaka ”på nytt”. För de som vågar utmana gamla fördomar är belöningen dock alltid 100 % - hittills har INGEN lämnat våra tequilaprovningar – som jag har hållit regelbundet sedan 2008 - oberörd! Alla som någon gång har deltagit i våra tequilaprovningar sedan 2008 har blivit positivt överraskade. Här är några av de kommentarer vi fåttpå de senaste provningarna:

 

”Katharina.  Tack för din eminenta ledning in i tequilans värld.  Jag är frälst. Stort tack!” 

”Alla fördomar som bortblåsta efter denna tequilaprovning som hölls av charmiga och kunniga Katharina! Drack min bästa Margarita EVER också, med frostad kant av lavasalt från Island. Riktig lyx! Vill du bli överraskad så är det just den här provningen du ska gå på!”

”Otroligt givande provning! Gav en helt ny syn på tequila med dess olika stilar som skiljer sig totalt från varandra. De som säger att de inte tycker om denna dryck vet inte vad de pratar om.

Mer tequila åt folket!”

"Idag är jag glad att jag utmanade min uppfattning om tequila då jag hade en novis smakupplevelse (inte så positiv med andra ord😁). Efter att ha varit på Tequila Mastern Katharinas provning fick jag en helt ny och fantastisk smakresa som vidgade mina vyer och som gör att jag gärna dricker ett glas fin lagrad tequila 100 % agave!"

 

Varför gör jag då detta? Dricker jag tequila varje dag? Nej. Inte ens varje månad. Men när ögonblicket är rätt är den svårslagen i den form den ska vara. Isande kall och förtrollande sensuell Margarita, eller en smörkolalen njutning ihop med en gårdsmejeri-mögelost. Dessutom är det så roligt att visa och berätta om mina besök ute på plantagerna, alla fördomar och skrönor och att förbluffa provningsdeltagare med kombinationen av tequila och olika maträtter i kombination. Att gå utanför normen och bjuda på Margarita till gästerna istället för bubbelvin, eller en rökig tequila istället för snaps på julbordet – samtalsämnet är givet för en timme framåt. Alla har något att berätta!

Vår Tequilaprovning är för smaknjutare som vågar prova något nytt, och som vill överraska med oväntade inslag på festen, kräftskivan eller midsommarbuffén – det finns minst en Tequila för alla tillfällen! 

Passa på det UNIKA tillfället att ses i Vasastans vackraste vinkällaren den 26 april, där jag välkomnar dig med den godaste Margarita du kommer att dricka någonsin, en elegant laguppställning av premiumtequila och exklusiva delikatesser till.

Som det ser ut just nu med COVID så har vi endast 16 platser – boka idag!

Vänliga hälsningar,
Katharina Huttner, Projektledare 070-796 46 06

Comment

Comment

Ginprovning 27 april kl 18

"Från att ha varit en doldis och något som huvudsakligen dracks av äldre generationer, har gin återtagit drinkscenen som coolaste spritsorten världen över. Aldrig har det druckits så många Gin Tonic trots att vi inte behöver oroa oss för malaria! Få spritsorter kan visa på en så bred smakpalett som just gin. I gin kan man hitta så vitt skilda smaker som lime, dill, koriander och olika sorters peppar. Själva namnet kommer från det nederländska namnet genever, som i sin tur kommer från latinets namn för juniperus, ensläktet som enbusken (Juniperus Communis) tillhör. Gin har länge varit något av en engelsk specialitet, men idag produceras till och med gin i Sverige med stor internationell framgång. Hur gick det då till från att Lucas Bols år 1575 började tillverka ”agua juniperi” (mer känt som genever) i kommersiell skala, till dagens mångfald av olika ginsorter och stilar? Kan vem som helst göra gin och kalla det gin? Under vår populära ginprovning utforskar vi gindjungeln genom fyra olika typer av gin, går igenom likheter och skillnader, pratar historia och myter, botanicals och destillationsmetoder. En intensiv och smakfull workshop – vi ses måndag 7 februari – ett fåtal platser finns kvar!

Vänliga hälsningar,
Katharina Huttner, Projektledare 070-796 46 06

Boka provningen här

Comment

Comment

Ginprovning 7 feb

"Från att ha varit en doldis och något som huvudsakligen dracks av äldre generationer, har gin återtagit drinkscenen som coolaste spritsorten världen över. Aldrig har det druckits så många Gin Tonic trots att vi inte behöver oroa oss för malaria! Få spritsorter kan visa på en så bred smakpalett som just gin. I gin kan man hitta så vitt skilda smaker som lime, dill, koriander och olika sorters peppar. Själva namnet kommer från det nederländska namnet genever, som i sin tur kommer från latinets namn för juniperus, ensläktet som enbusken (Juniperus Communis) tillhör. Gin har länge varit något av en engelsk specialitet, men idag produceras till och med gin i Sverige med stor internationell framgång. Hur gick det då till från att Lucas Bols år 1575 började tillverka ”agua juniperi” (mer känt som genever) i kommersiell skala, till dagens mångfald av olika ginsorter och stilar? Kan vem som helst göra gin och kalla det gin? Under vår populära ginprovning utforskar vi gindjungeln genom fyra olika typer av gin, går igenom likheter och skillnader, pratar historia och myter, botanicals och destillationsmetoder. En intensiv och smakfull workshop – vi ses måndag 7 februari – ett fåtal platser finns kvar!

Vänliga hälsningar,
Katharina Huttner, Projektledare 070-796 46 06

Boka provningen här

Comment

Comment

Uppehåll i våra aktiviteter

Med anledning av de nya riktlinjerna från FHM gällande Stockholms län har vi beslutat att skjuta på våra medlemsaktiviteter under perioden 29/10–19/11, det gäller:

- Masterclass ”vinets kemi” 3/11

- AW/Vinklubb 6/11

Dessutom innebär det att vi skjuter på två provningar:

- Smak- och vinprovning EKO 12/11

- Viva Portugal 13/11

Nya datum meddelas inom kort. Har ni förhinder att gå på det nya datumet så får ni ett tillgodohavande på annan valfri provning.

Detta är som ni förstår inget kul beslut att fatta men, vi har egentligen inget annat val. Vi behöver alla hjälpas åt att ta ansvar och vi vill inte bidra till smittspridning.

Hoppas på er förståelse och att vi snart kan genomföra våra aktiviteter igen.

Strikt privata provningar kan erbjudas till ex.vis familjer eller företag som ändå träffas dagligen, hör av er till info@kvcc.se

Vincent Palma Photography masako-18.jpg

Comment

Comment

Det här med egen vinkällare…

exclusive2.jpg

Jag har under året arbetat med att bygga en vinkällare. Alltså, inte bara jag, min man har gladeligen hjälpt till för att bygget ska komma framåt. Som en del i en mycket (mycket) större renovering har det ibland bara kunnat tas små steg. Läget är ganska självklart, huset ser ju ut som det gör: Källarplan, två ytterväggar, de andra två i sten och så möjlighet till god ventilation. Enda nackdelen är att det är sydöstra källarhörnet, inte det nordöstra. Det rummet fick jag tydligen inte annektera. Men vi kunde slå ut väggen mellan två mindre kallförråd och lättbetongen small i golvet när första biten föll. Vi rev väggar, vi rev tak, vi beställde en glasdörr och vi rev bort de båda förrådsdörrarna och insåg att vi behövde beställa ett större glasfönster också. Ny el drogs, väggarna målades, golvet flytspacklades och fönster+dörr kom på plats.

Så nu i sommar ville maken överraska mig och satte nytt tak, la klinker på golvet (det hjälper till att hålla kylan i rummet) tills jag kom hem. Underbart! Jag kunde få sätta fart med finliret, nämligen att bygga ihop hyllorna som oljats några månader tidigare och till sist kom det jag verkligen längtat efter: Att få plocka upp alla flaskor! De har nämligen legat nerpackade i trälådor och befunnit sig på olika platser vid lite olika tillfällen. Efter ett inbrott i vårt lägenhetsförråd för tre år sedan (de stal bland annat all min årgångschampagne, de jävlarna!) fick vi evakuera det som var kvar. Det var väl en 40–50 000 kr som försvann. Nåväl, nu fick jag ju återupptäcka mina flaskor och en i taget åkte de upp i hyllorna. Jag fick humma och säga ”åh!”, jag fick bli besviken över de flaskor som saknades och jag fick med stor glädje återupptäcka de viner jag glömt att jag hade. Ekfatet jag fick av Isabelle Raveneau fick också äntligen sin rättmätiga plats.

Jag inser att jag känner mig lite skrytsam, men samtidigt har vi jobbat hårt för att få allt på plats, och det har länge varit min dröm att få min alldeles egna vinkällare. Den är inte romantiskt gammal som källarvalven i gamla hus, eller hypermodernt stilig som hos vissa restauranger men den är MIN. Ok, den är väl kanske ”vår” per definition men ändå... Den håller temperaturen ganska jämnt under året – det pendlar mellan ca 14 och 17 grader över ett år – och det går att utan problem hålla luftfuktigheten på runt 65 till dryga 70 %. För en halvamatör som jag är det bra, jag behöver inte mer och jag lägger hellre pengarna på bra viner än dyra installationer. Det tycker jag att ni också ska göra! Allt behöver inte vara superproffsigt eller romantiskt gammalt, någonstans mittemellan går lika bra det med.

 

Viner jag fyller på med just nu:

Riesling, alltid Riesling. T ex av Sybille Kuntz

Eller varför inte Monte del Frà Ca’ del Magro – en vit blend från Veneto i Italien, ett kap för 129 kr på SB (nr 72693)

Klassisk Rioja från Muga (Muga Rerserva nr 73711)

Husbubbel från Gramona (Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva, nr 92744)

Och så udda flaskor av Spätburgunder/Pinot Noir som jag plockar åt mig från småpartierna

“Jag är i grunden jurist – tro’t eller ej – med många år som föreläsare i bagaget. Efter att ha behövt en livsinjektion kastade jag mig in i mitt favoritämne; vin. Sommelierutbildningen och WSET Level 3 på Restaurangakademien gav mersmak och nu är jag på sluttampen av WSET Level 4 Diploma. Nu kombinerar jag mina två favoritsysslor och föreläser om vin. Ingen grupp är den andra lik och jag strävar efter att vin ska vara roligt oavsett vilka förkunskaper man har med sig. Prestigen får man lämna hemma men intresse, skratt och frågvishet får man gärna ta med sig till mina provningar. Kan ni något som jag inte kan blir jag bara glad – ju mer kunskap desto bättre!”

— Johanna Norberg Hägglund

Johanna image1.jpg

Comment

Comment

Höstens program är här – boka vinprovning med 10% rabatt!

Vincent Palma Photography.jpg

Nu börjar man bli riktigt sugen på vinprovning igen! 

Vi anpassar provningarna med färre deltagare än normalt samt glesare dukning runt borden och vi gör allt för att minska köbildning i lokalen. Höstsäsongen på Vinkällaren Karlberg innehåller flera av de provningar vi tvingades skjuta upp under våren.

Ange kod NYSTART när du bokar upp dig på provningarna så får du 10% rabatt t o m sista augusti.

Passa även på att köpa presentkort – en perfekt present till den dryckesintresserade.

Har du en bokning sedan i våras kan du läsa här om vad som gäller ang ombokning m.m.

pinot noir.jpg

BOKA DIN PROVNING HÄR MED 10% RABATT*

*ange NYSTART som "discount code" när du betalar i webshopen

Vi börjar den 11/9 med vinprovningen "Franska guldkorn", röda och vita kvalitetsviner från små tillverkare utlovas. Den 25/9 kikar vi närmare på vin från Australien, detta av naturkatastrofer så hårt drabbade land men med så mycket goda viner.

Vår vin- och smakprovning "Rödvin och mat i kombination" inleder oktober den 2/10 och vi fortsätter med en norra Rhône special som ska bli riktigt spännande den 16/10. Oktober avslutas med vår favorit Champagneskolan den 29/10.

Den 12/11 är det dags för en kombinerad vin- och smakprovning "Eko, Reko, Rätt och Rött" som ligger helt rätt i tiden. Den 20/11 besöker vi Sydafrika, spännande vinland med massor att upptäcka. November avslutas med ännu en Champagneskola den 27/11.

I december knyter vi ihop  säcken den 9/12 med vår populära vin- och smakprovning "Rödvin och mat i kombination"

Säkert kommer det att tillkomma någon provning under hösten, mer info om det i senare nyhetsbrev.

BOKA DIN PROVNING HÄR MED 10% RABATT*

*ange NYSTART som "discount code" när du betalar i webshopen

Karlbergsvägen 52 • 070 723 11 88 • www.kvcc.se • tasting@kvcc.se

Comment

Comment

Veckans vintips: Chateau Chasse-Spleen 2017

CCS2017.jpg

"Veckans vintips är en riktig klassiker från Bordeaux som släpps idag i tillfälliga sortimentet.  Vinet är det välkända Chateau Chasse-Spleen och årgången är 2017. Årgången är betraktad som en sämre årgång i Bordeaux. Varför rekommenderar vi då det?

Jo, viktigare än årgången är producentens kapacitet. Bra producenter gör bra vin även i sämre årgångar. När man betraktar Bordeaux i stort får årgången dåliga betyg men det är ett stort område som delas av floder och de olika delarna kan få olika utfall under säsongen. Bordeaux var 2017 framför allt drabbat av frost under knoppningen i slutet av april, dessutom drabbades flera delar av hagel under sommaren och sedan av mycket regn i september när det var dags för skörd. MEN, detta gällde främst östra stranden, västra stranden klarade sig mycket bättre. Och de som klarade sig kunde producera riktigt fina viner.

Chasse-Spleen är en sådan och denna Cabernet Sauvignon-dominerade pärla kommer också med ett rimligt pris (för att vara Bordeaux). Dessutom är de sämre betraktade årgångarna värda att köpa, då årgångar som rankas lågt oftast betingar ett lägre pris än de bättre årgångarna.

Skål och trevlig helg! 

 95455 Château Chasse Spleen 2017 361,00 kr

Producentens vintage report:

http://www.chasse-spleen.com/pdf/FicheCHS-2017-English.pdf

Comment

Comment

Att våga smaka på annorlunda viner kan vara spännande också!"

organicwine1.jpg

“Förra fredagen provade vi att kombinera naturvin med mat, och det var en hel del känslor kring ett av vinerna. Ett vin gjort i en reducerad stil från Teneriffa med tydliga toner av tändsticksplån och prutt. Många tyckte inte om det vinet och det kan jag förstå. Jag älskar viner som väcker känslor, inte bara positiva.

Jag kan riktigt njuta av att vara arg på ett vin för att det är så konstigt och annorlunda. Missförstå mig rätt jag precis som alla andra älskar goda fantastiska viner, men ibland stöter jag på ett vin som är så annorlunda att jag inte förstår det. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar det eller inte. Dessa viner tycker jag är så roliga att prova, för jag märker att jag blir upprörd, helt plötsligt kommer jag på mig själv med att vara irriterad på en vätska.

För vin är trots allt bara jäst druvmust och det borde inte kunna provocera mig, men ibland händer det…”

Tänkvärda ord från vår provningsledare på naturvinsprovningen

Vinerna i urval

  • Rkatsiteli Qvevri Nr 2195

  • 7 Fuentes Nr 2763

  • Sopron Nr 2158

Comment

1 Comment

Prova en Zinfandel – eller varför inte fyra!

USA vineyardgrapes.jpg

I mitt förra inlägg i debatten ville jag propagera för att våga prova något nytt. Idag ska jag istället bli helt enkelspårig. Jag ska bara fokusera på en enda sak, nämligen Zinfandel. Har du druckit det någon gång? Eller har du kanske druckit Primitivo från Italien? Nåja, det är hur som helst samma druva och den är varken en amerikansk sort eller en italiensk sort utan snarare en kroatisk sort (försök uttala crljenak kaštelanski om du kan!). Men Zinfandel ses gärna som ett eget varumärke inom ramen för den kaliforniska vinindustrin och därför är också protektionismen stor. Ack och ve att det nu kommit Zinfandel från Italien! Hur ska vi då kunna hitta rätt i djungeln? Zinfandelviner – främst från Lodi öster om San Francisco – är täta i sin röda färg, fruktiga, gärna lite kryddiga och kan ibland uppfattas som alkoholstarka. Det ligger i varumärkets natur att göra just tunga viner, för Lodi är ganska varmt och soligt. När druvor får så mycket sol och så mycket värme blir de lätt något övermogna innan skörden hinner bli klar vilket också avspeglar sig i vinerna – men Zinfandel har bara ett delvis förtjänt dåligt rykte. Många vinstockar är mer än 100 år gamla och planterades innan förbudstiden (1920-33) vilket ger en fantastiskt koncentration i vinerna. Vinerna är prisvärda och lägger ni manken till och glömmer bort den där tidigare så magiska 100-kronorsgränsen kan ni hitta riktiga pärlor. Det gäller framförallt om din smak bland viner tenderar att annars välja t ex Amarone eller Ripassoviner. 

 Tips på Zinfandelprovning för hemmabruk är:

  • Earthquake (Nr 71928), 299 kr

  • Ironstone Reserve Zinfandel (Nr 71880), 215 kr

  • Ironstone Old Vine Zinfandel (Nr 76149), 139 kr

  • 3 Finger Jack Old Vine Zinfandel (Nr 6507), 129 kr

Visst var det gott?


“Jag är i grunden jurist – tro’t eller ej – med många år som föreläsare i bagaget. Efter att ha behövt en livsinjektion kastade jag mig in i mitt favoritämne; vin. Sommelierutbildningen och WSET Level 3 på Restaurangakademien gav mersmak och nu är jag på sluttampen av WSET Level 4 Diploma. Nu kombinerar jag mina två favoritsysslor och föreläser om vin. Ingen grupp är den andra lik och jag strävar efter att vin ska vara roligt oavsett vilka förkunskaper man har med sig. Prestigen får man lämna hemma men intresse, skratt och frågvishet får man gärna ta med sig till mina provningar. Kan ni något som jag inte kan blir jag bara glad – ju mer kunskap desto bättre!”

— Johanna Norberg Hägglund

1 Comment

Comment

Vin, mat och konsten att känna med munnen

image.png

“Alla kan tycka, men få kan känna. I dagens digitala samhälle finns det alldeles för mycket fokus på att tycka, gilla och ha en åsikt. Är det ok att känna, och vågar vi göra det?

När ni njuter av mat och dryck handlar det om just att känna. Att ta en klunk vin och känna strävheten i munnen, känna hur fylligt vinet är, känna hur vinets syror får munnen att salivera. Allt handlar om att känna och att lära känna sin gom. Att prova och dricka vin handlar om att känna inte tycka. Vad ni/andra tycker om ett vin är i min mening helt irrelevant, hur ni upplever det är vad som är viktigt.

Det ligger alldeles för mycket fokus på aromerna från vinet, doften, men den taktila upplevelsen är viktigare. Munnen är den plats på hela kroppen vi har flest känselceller, men munkänsla är ändå något vi tar för givet. Jag tror personligen att munkänsla är bland det viktigaste när det kommer till mat och dryck, det spelar ingen roll hur underbart något doftar om det har en slemmig obehaglig konsistens. Om ett vin är för strävt finns det inte en arom i världen som kan få er att tycka om det vinet.

När man kombinerar vin och mat handlar det mycket om att få konsistenserna i maten och vinet att harmonisera. En kraftig maträtt med ett lätt vin blir att vinet inte tar någon plats alls och vice versa. Ett varmt starkvin till en glass är en kombination bäddad för katastrof. Den kalla glassen kommer förstärka alkoholen i vinet och kvar blir en otrevlig känsla av eldighet och obalans. Rödvin är svårt att kombinera med fisk för att strävheten i vinet förstärks av umamin i fisken och kvar blir upplevelsen av att vinet är strävt och smakar metall. Alla dessa är exempel på att munkänslan det taktila inte harmoniserar.

Jag kan inte överdriva hur viktigt munkänsla eller känslor i allmänhet är för vårt välbefinnande. Så nu är det dags att sluta tycka och börja känna alla dessa fantastiska viner och smaker vi har runt omkring oss.”

Tänkvärda ord från en av våra provningsledare på Vinkällaren Karlberg.


Vill ni utforska era smaker ytterligare rekommenderar vi vår provning “Naturvin och mat i kombination” den 29/11.

Comment

Comment

Våga lite mer när du väljer vin!

iStock-501631410.jpg

Att vara fast i gamla hjulspår eller satsa på säkra kort innebär egentligen samma sak. När man står inför ett val av, eller ska fatta ett beslut om vininköp, så väljer man de viner som man känner igen. De som man redan druckit mycket av, kanske rent av har valt som ”husvin” och som man vet att man tycker om. Men det innebär också att man missar mycket annat som är både gott och intressant. Om du t ex alltid väljer en röd Bordeaux, kanske du också ska våga satsa på en bra Malbec från Argentina, eller en Napa Valley Cab. Om du bara dricker Sauvignon Blanc, varför inte också våga köpa Silvaner från Franken eller österrikisk Grüner Veltliner?

Våga prova nya viner med gamla middagsrecept, och nya middagsrecept med dina säkra kort. Prova nya världen, gamla världen, nya druvor eller gamla druvor fast från en annan plats – och nya druvor kan ju vara samma druvor som de gamla men ha olika namn på olika ställen. Prova vita viner, röda viner, rosa viner, orangea viner. Prova samma druva fast olika platser eller samma plats fast olika druvor. Prova äldre viner och yngre viner och mittemellangamla viner. Gör middagsbjudningen till en miniprovning med tre olika viner – det som inte dricks upp kan alltid vänta en dag eller två eller kanske få bli en ingrediens i någon maträtt. 

Jag har såklart också favoriter – skillnaden är kanske bara att mina är väldigt väldigt många… Så nu utmanar jag dig: Nästa gång du går och handlar på Systembolaget låt minst en av tre flaskor vara något helt nytt som du inte provat förut! Och berätta för mig hur det blev!

Förslag på hemmaprovning:

  • Bonnet-Huteau Goulaine, Muscadet Sèvre et Maine, 2015, Frankrike, Loiredalen, 215 kr (Nr 92219)

  • Juliusspittal, Würzburger Stein Riesling Erste Lage, Tyskland, Franken, 189 kr (Nr 99516)

  • Wild Yeast Chardonnay, Sydafrika, Western Cape, 175 kr (Nr 95233)

  • Herdade do Rocim Amphora, 2018, Portugal, Alentejo, 199 kr (Nr 92352)

PS Skulle det mot förmodan bli något kvar av Juliusspittal (Riesling) så passar det alldeles utmärkt att stjälpa i en blivande bondböns- eller saffransrisotto och låta koka in innan buljongen hälls i!


“Jag är i grunden jurist – tro’t eller ej – med många år som föreläsare i bagaget. Efter att ha behövt en livsinjektion kastade jag mig in i mitt favoritämne; vin. Sommelierutbildningen och WSET Level 3 på Restaurangakademien gav mersmak och nu är jag på sluttampen av WSET Level 4 Diploma. Nu kombinerar jag mina två favoritsysslor och föreläser om vin. Ingen grupp är den andra lik och jag strävar efter att vin ska vara roligt oavsett vilka förkunskaper man har med sig. Prestigen får man lämna hemma men intresse, skratt och frågvishet får man gärna ta med sig till mina provningar. Kan ni något som jag inte kan blir jag bara glad – ju mer kunskap desto bättre!”

— Johanna Norberg Hägglund

Comment

Comment

AW Vinklubb på fredag 1 feb

Vi hälsar välkomna till en ny säsong och provar ett antal härliga viner från Systembolagets små partier. 

Vi kommer bland annat att prova:
• Hervé Dubois, Blanc de Blanc Grand Cru Millésime 2011, Champagne, Frankrike
• 1583 Albariño de Fefiñanes, Rías Baixas, Spanien
• Tyrrell´s Hunter Valley Semillon, Hunter Valley, Australien
• Saar riesling Van Volxem, Mosel, Tyskland
• Château de Villeneuve, Saumur Champigny, Frankrike
• Mother´s Milk Shiraz, Barossa Valley, Australien
• Capo di Terra, Valtellina, Italien
• Clos de Los Siete, Eco Valley Mendoza, Argentina

Välkomna från kl 17.

wine-tasting.jpg

Comment