Comment

AW Vinklubb på fredag 1 feb

Vi hälsar välkomna till en ny säsong och provar ett antal härliga viner från Systembolagets små partier. 

Vi kommer bland annat att prova:
• Hervé Dubois, Blanc de Blanc Grand Cru Millésime 2011, Champagne, Frankrike
• 1583 Albariño de Fefiñanes, Rías Baixas, Spanien
• Tyrrell´s Hunter Valley Semillon, Hunter Valley, Australien
• Saar riesling Van Volxem, Mosel, Tyskland
• Château de Villeneuve, Saumur Champigny, Frankrike
• Mother´s Milk Shiraz, Barossa Valley, Australien
• Capo di Terra, Valtellina, Italien
• Clos de Los Siete, Eco Valley Mendoza, Argentina

Välkomna från kl 17.

wine-tasting.jpg

Comment

Comment

Höstens provningar är här!

Barolo-Wine-sq.jpg

Efter en rekordsommar känns det nästan lite skönt att hösten närmar sig. Säsongen  på Vinkällaren Karlberg innehåller många nyheter och några gamla favoriter i repris.

Vår nya provning "I bubblornas värld" lär dig allt om mousserande viner. Långköraren "Champagneskolan" rullar på och senare i höst kommer en riktig höjdare "Droppar av guld" – en riktig prestigeprovning av Champagne, något vi länge velat genomföra.

Höstens vinprovningar innehåller bland annat "Piemontes skatter", en djupdykning i Italiens bästa vinområde. Provningen "Superlatin wines" lär oss mer om latinamerikas vinutbud och "Ett Spanien i förändring" visar att Spanien har många intressanta viner i alla kvalitetssegment.

Vår populära "Crash course – lär dig prova vin som ett proffs" ger dig verktygen du behöver för att kunna göra rätt vinval. Det kan kanske behövas på en annan av höstens nyheter "Crème de la Crème" en exklusiv prestigeprovning med något av det allra bästa vinvärlden har att erbjuda.

Vår populära provning "Whisky around the world" kommer igen och vi bevakar gintrender i "Gin – behind the scenes" 

Utöver detta kommer vi som vanligt att arrangera flera specialprovningar i samarbete med våra underbara partners! Mer info om dessa kommer snart. 

Vill du hyra lokalen för en privat provning, fest eller annat arrangemang. Vill ni ha en provning med företaget, i källaren eller på annan plats – hör av er till info@kvcc.se

Med dessa välsmakande nyheter hälsar vi er välkomna till en fullspäckad höst på Vinkällaren Karlberg!

Comment

Comment

Nytt år - nya provningar! Välkommen till vårterminen på Vinkällaren Karlberg

Nya provningar, fler AW-kvällar och många andra godbitar väntar i 2018! 

Photo by {artist}/{collectionName} / Getty Images

Photo by {artist}/{collectionName} / Getty Images

Nu när vi går mot allt ljusare stunder i vårt avlånga land är det dags att söka sig ifrån julmysets trygga värme och grotta ner sig i vinkunskapens förlovade värld. Vårterminen kommer i vanlig ordning att bjuda på den populära Champagneskolan och våra mycket uppskatta ölkurser, men vi har också nöjet att erbjuda ytterligare ett tillfälle av totalsuccén Wild Wines! Nytt för i år är också vår vita frankrikeprovning - Un Bon Vin Blanc och en alldeles speciell kombinationsprovning med vin och choklad lagom till Alla Hjärtans Dag.

Helt nytt är även vår nya Crash Course i vinkunskap, kursen för dig som gillar att dricka vin men som vill lära dig mer om hur man provar och bedömer viner och lite grunder i hur vinbranschen fungerar. Särskilt fokus lägger vi på hur Du som konsument ska kunna sålla agnarna från vetet och hur du undviker de vanligaste "vinfällorna". 

 Givetvis kommer även fler av våra populära AW-kvällar samt temaprovningar tillkomma under vårterminen. Håll därför gärna utkik efter våra mailutskick och på vår Facebooksida om Du vill få fler nyheter om kommande provningar och evenemang. 

Comment

Comment

På gång under hösten 2017!

Välkommen till en spännande hösttermin på Vinkällaren Karlberg!

Nu börjar semestern tyna mot sitt slut och september nalkas allt närmre. Som tur är finns det gott om aktiviteter i källaren för att hålla humöret och värmen uppe när kylan börjar tränga sig på.

Först ut den 25e Augusti är en AWdär vi kickar igång hösten och tar gemensamt farväl till sommaren med några riktigt bra utvalda viner från senaste släppet av Små Partier. I vanlig ordning är det även ett ypperligt tillfälle att hämta ut någonting i Ditt fack att njuta av i gott sällskap.

Liksom föregående år gör champagneskolan och ölprovningarna repris även denna termin. Just nu har vi kampanj på Lets Deal för Champagneskolan – du hittar erbjudandet här. Nytt för i år är dock att vi breddar ölutbudet med en gedigen kurs i lageröl samt en kväll helt dedikerad världens olika specialöl. Passa på att boka in er redan nu då vi förväntar oss att biljetterna kan gå åt fort.

Höstens temaprovningar bjuder på en helt ny upplaga! Vad beträffar temaprovningar med länder har vi en helt ny Italienprovning där vi visar både på traditionerna och nyheterna, samt givetvis Frankrike och hennes klassiska vinområden. Fler klassiker provar vi i Tradition & Terroir, där vi går igenom de viner och vinområden som det traditionellt sett skrivits och pratats mest och högst om. Håller de måttet än idag? Det tycker i alla fall vi.

För den som istället föredrar spänning och utmaning i vardagen och vill se mer av vad som händer bland samtidens mer excentriska vinmakare kör vi i oktober premiär för Wild Wines, där vi vadar djupt i fottrampningskaren i jakt på vildjästa delikatesser, lössläppta och otyglade från den konventionella vinmakningens annars benhårda kontroll.

Missa inte att du innan den 20e Augusti får 15% rabatt på alla våra provningar om du använder koden TÖRSTIG17!

Utöver detta kommer vi arrangera flertalet specialprovningar i samarbete med våra underbara samarbetspartners! Mer info om dessa kommer mycket snart. 

Med dessa välsmakande nyheter hälsar vi Er hjärtligt välkomna till oss på Vinkällaren Karlberg och hoppas få se Er snart nere i din favoritvinkällare!

Comment

Comment

Provning inställd 7 april 2017

På grund av säkerhetsläget i Stockholm efter de tragiska händelserna idag så ställer vi in kvällens provning. Vi återkommer med ett nytt datum inom kort via mail till de som bokat.

Comment

Comment

Kicka igång vinåret 2017 med oss 20/01!

Fredagen den 20/1 kör vi igång med våra populära AW-kvällar igen! Som vanligt har vi noggrant valt ut favoriter ur senaste släppet från Systembolagets exklusiva sortiment. Glid ner på ett glas eller två och fira vinets dag (22/01) i förväg! Passa även på att hämta ut viner ur ditt skåp eller teckna medlemskap. Vi öppnar dörrarna klockan 17:00!

Comment

Comment

Vin från döda armar, AW-mingel och Chablis på KVCC 8/4!

Välkommen till Vinklubb och AW på Fredag! 

Hur en lineup på KVCC kan se ut! Visst blir man sugen?

Hur en lineup på KVCC kan se ut! Visst blir man sugen?

Fredagen den 8/4 från klockan 17 har vi åter glädjen att meddela att vi kör ännu en av våra populära AW-kvällar på Karlbergs Vinkällare! Nu liksom tidigare blir det utvalda godbitar ur Systembolagets Små Partier, men nytt för denna gång är att du även kan beställa provningsflighter och testa flera viner till ett paketpris! Ypperligt för dig som vill testa många viner utan att spräcka plånboken och dricka bredare snarare än mer. 

Denna gång blir det ytterligare en Special Club Champagne ifrån den trendiga producenten Juillet-Lallement, legendariska Dead Arm Shiraz gjort från rankor infekterade med dead arm disease på D'Arenbergs vingårdar, urläcker Albariño från Rodrigo Mendez, grym Brunello di Montalcino ifrån Ciacci Piccolomini, Norsk-Amerikansk Pinot Noir ifrån Oregons berömda Bergström samt - självklart - Riesling med härliga mognadstoner! För Chablisentusiasten kommer vi ha med en Mont de Milieu 1er cru, denna gång representerad av kooperativet La Chablisienne.

Dra med dina kompisar på en härlig AW i vårens tecken med oss på Karlbergs Vin & Cigarrcompagnie! Anmäl dig redan idag till info@kvcc.se så ses vi på fredag!

Fullständig dryckeslista:

Rödpang:

 • Wines of Substance Cabernet Sauvignon 2014, Charles Smith Wines, Columbia Valley, Washington State
 • The Dead Arm Shiraz 2011, D'Arenberg, MacLaren Vale, South Australia
 • Cumberland Reserve Pinot Noir 2014, Bergström Winery, Willamette Valley, Oregon
 • Rosso di Montalcino 2013, Tenuta di Collosorbo, Toscana
 • Brunello di Montalcino 2011, Ciacci Piccolomini, Toscana

Vitt och bubbel:

 • Chablis 1er Cru 2007, La Chablisienne, Mont de Milieu, Chablis
 • Cies Albarin 2013, Rodrigo Mendez, Rías Baixas
 • Steiner Pfaffenberg Riesling 2009, Tegernseerhof, Wachau
 • Juillet-Lallement Special Club 2008, Verzy, Champagne

Och så självklart en hel del bra öl. Passa även på att hämta ut vin från ditt fack!

 

Comment

Comment

På KVCC kan vad som helst hända...

Visst är det härligt när kvällar slutar helt annorlunda än man tänkt sig? I torsdags höll vi champagneprovning och till vår stora glädje hade vi en medlem med oss som varit med nästan sen start men som inte hunnit komma på besök särskilt ofta. Såsom ofta händer efter trevliga provningar stannade våra gäster kvar en stund och pratade och hade trevligt. Döm om våran härliga förvåning när vår medlem öppnar sitt vinfack och bjuder både oss och våra gäster på härlig Barbaresco från '07 och supermogen, men sprudlande vital Rioja från '94! En härlig påminnelse om vilka stunder och minnen som vinet kan ge. 

På KVCC vill vi alltid att vin ska ge glädje och kännas spontant snarare än stelt och tråkigt. Det bästa som finns är när det smittar av sig, vilket det säkert kommer göra på AW'n nästa vecka (bloggpost kommer inom kort).

Vill du lära dig mer om vin och dryck under opretentiösa förhållanden och under inspirerande ledning? Kolla in vår

Väl mött och på återseende i vinets värld ;)

Comment

Comment

Nytt år, klassiska viner! Invig 2016 med oss på KVCC på Fredag!

Nu är det åter dags för våra eftertraktade AW-kvällar på KVCC! Kom och njut av några riktigt bra klassiska viner! Nytt för denna gång är att nästan samtliga pavor är Franska. Enda undantaget är en mogen Barolo från 1996, denna gång ifrån kända Piemonteproducenten Fontanafredda. För syrah-älskaren har vi en ännu ung men ack så härlig Côte-Rôtie från Domaine Garon, tillsamans med en nära släkting till syrah-druvan, nämligen Mondeuse Noir ifrån Savojen. Kom förbi och njut in det nya året tillsammans med oss på KVCC! 

Vi kickar igång från klockan 17:00 och håller på så länge lagret räcker! Välkomna. Anmäl dig gärna till tasting@kvcc.se.

Fullständig dryckeslista

Rött:

 • Les Chapouins Vielles Vignes - Famille Perrin, Châteauneuf-du-Pape 2006, Frankrike
 • Côte-Rôtie Les Rochins - Domaine Garon, Côte-Rôtie 2013, Frankrike
 • Château Tour Baladoz - St Emillion, Bordeaux 2005, Frankrike
 • Mondeuse - Jean Perrier et Fils, Savoie 2014, Frankrike
 • Barolo Lazzarito - Fontanafredda, Barolo 1996, Italien

Vitt:

 • Chignin Bergeron - Jean Perrier et Fils, Savoie 2014, Frankrike
 • Saint-Aubin Vielles Vignes - Domaine Roux Père et Fils, Bourgogne 2014, Frankrike

Comment

Comment

Luciafest med vin, öl- och glöggbar 11/12!

Fira in decemberhögtidernas antågande med oss på KVCC! Kom ner till din favoritvinkällare och dela ett glas med oss och dina vänner bland ljusstakarna och vinflaskorna. I vanlig ordning blir det en gedigen vinlista med några väl utvalda pavor från bolagets senaste släpp av små partier, bland annat rejält stram och kraftfull Chateauneuf-du-Pape från Bosquet des Papes, becksvart och fyllig Ribera del Duero, stor, aromatisk och smakrik Argentinare från prisbelönta Clos de los Siete samt, som vanligt, utsökt champagne från odlarkooperativet Special Club. Vår vinansvarige kan inte heller denna gång hålla fingrarna borta från stram, snustorr tysk Riesling som denna gång kommer i skepnaden Steilweg Alte Reben ifrån välrenommerade producenten Künstler. Dessutom kommer det finnas möjlighet att prova legendariska La Poja ifrån kända valpolicella-producenten Allegrini.

Värm upp dig i vinterkylan med riktigt goda viner, varm glögg och gott sällskap innan vi går i vinteride fram till nästa säsong. Passa även gärna på att hämta eller lämna viner i ditt vinfack om du hyr lagringsfack hos oss.

Anmäl dig gärna på förhand till tasting@kvcc.se.

Vi öppnar från 17:00 och har öppet till minst 21:00. Hjärtligt välkommen!

Fullständig dryckeslista:

 • Clos de los Siete, Cujo, Argentina 2012 (konsulterande vinmakare Michel Rolland)
 • Condado de Haza, Ribera del Duero, Spanien 2012
 • Cuvée des Vieux Ceps Denis Capmartin, Château Barrejat, Madiran, Frankrike 2013
 • La Poja, Allegrini, Venetien, Italien 2011
 • Cuvée Tradition, Bosquet des Papes, Chateauneuf-du-Pape, Frankrike 2013
 • Hochheimer Stielweg Riesling Alte Reben (Erste Lage), Künstler, Rheingau, Tyskland 2014
 • José Michel & Fils, Special Club, Champagne, Frankrike 2008

Comment

Comment

Äntligen AW! Förgyll din fredagkväll med Champagne och Barolo 13/11!

Äntligen är det dags för ännu en After Work på din vinkällare i vasastan! Det sägs att Fredag den 13:e för med sig otur, men vad kan gå fel med Barolo, ruggigt god Syrah, Champagne och gott sällskap i en trevlig miljö? I vanlig ordning korkar vi upp speciellt utvalda godbitar ur det senaste släppet av små partier på Systembolaget. Denna gång bjuder dryckeslistan på len och ljuvlig årgångs-Champagne från odlaren Vincent Joudart, Barolo från Piemonte-legenden Paolo Scavino, mustig, klassisk och stram Bordeaux från Château d'Agassac, kraftfull och kryddig Syrah ifrån välkända Rust en Vrede i Stellenbosch som får sällskap av den förföriskt saftiga och ruggigt lättdruckna tolkningen av samma druva ifrån Andrew Murray i Santa Barbara.

Som vanligt kan vår dryckesansvarige inte heller hålla fingrarna i styr ifrån att varje gång köpa in piskande stram, knastertorr och mineralisk tysk Riesling och fruktig Cabernet Franc ifrån Chinon. För dig som inte kan motstå riktigt välgjord burgundisk Pinot Noir har vi tagit in några grymma flaskor Bourgogne Rouge ifrån Vosne-Romanée-baserade Anne Gros. 

Givetvis har vi också högklassik öl till försäljning.

Hjärtligt välkommen till oss på KVCC Fredag den 13! Ta med dig dina vänner och dela ett glas i värmen med oss i vinterkylan. Anmäl dig gärna på förhand till tasting@kvcc.se

Fullständig dryckeslista:

 • Paolo Scavino - Barolo 2010
 • Château d'Agassac - Haut-Médoc, Bordeaux 2009
 • Charles Joguet - Les Petites Roches,  Chinon 2009
 • Anne Gros - Bourgogne Rouge 2013
 • Rust en Vrede - Syrah, Stellenbosch 2012
 • Andrew Murray - Tous le Jours Syrah, Santa Ynez Valley 2014
 • Emrich-Schönleber - Monzlinger Halgans Riesling, Nahe 2014
 • Vincent Joudart - Special Club, Champagne 2008 

 

Comment

Comment

INBJUDAN TILL Vinprovning

VÄLKOMMEN PÅ VINPROVNING MED JEAN-LOUIS SMYL – FAMILLE QUIOT, CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE

Fredagen den 23/10 kl. 19.00 gästas Karlbergs Vin & Cigarr Compagnie åter igen av Jean-Louis Smyl, representerande den familjeägda vingården Famille Quiot. Vår käre vän Jean-Louis är 46 år, har vin som sin stora passion och är för närvarande singel (viktigt enl J-L själv). Han har arbetat med vin i 16 år och kan Rhône och dess viner på sina fem fingrar.

De viner vi kommer att prova är:
• Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape
• Domaine Duclaux Châteauneuf-du-Pape
• Chateaux du Trignon – Gigondas
• Combes dÀrnevels Châteauneuf-du-Pape
• Domaine Houchart Côtes du Provence

Läs mer om vinerna på: www.famillequiot.com

Pris 495 kr per person
För våra medlemmar är provningen kostnadsfri

Varmt välkomna till en passionerad vinafton utöver det vanliga!

Anmälan: Bindande anmälan med namn och telefon till: tasting@kvcc.se

 

Comment